We werken bij voorkeur op afspraak. U kan deze makkelijk zelf inboeken via deze link

Met de Quooker-kraan is water koken verleden tijd

De kraan die alles kan, zo staat de Quooker-kraan al sinds haar start in de jaren tachtig bekend. De eerste kokendwaterkraan ter wereld vond haar oorsprong in Nederland en wordt daar nog steeds geproduceerd door het familiebedrijf Quooker. Als eerste kraan van haar soort gaf ze keukens toen al dat tikkeltje meer: zowel koud als kokend water. Vandaag hoort daar ook gefilterd en bruisend water bij, en dat met een razendsnelle omschakeling tussen de verschillende standen. Kortom, een echte aanwinst voor elke moderne woning. Benieuwd naar alle voordelen die gepaard gaan met deze multifunctionele kraan? Aangezien Keukens en Interieur SuperChic alle ervaring in huis heeft qua Quooker-installaties, sommen we graag op waarom de kokendwaterkraan een groot pluspunt is voor uw keuken.

Hoe werkt een Quooker-kraan? 

Het systeem is vrij simpel: de kokendwaterkraan staat verbonden met een weggestoken waterreservoir, normaal gezien in het kastje eronder. In dat reservoir wordt het kokend water opgeslagen, net zoals bij een boiler in de badkamer. Met de kranen zelf als met de reservoirs zijn er verschillende opties en combinaties mogelijk. Zo is er de Quooker Flex (koud, warm en kokend water uit één kraan), de Nordic Twintaps (twee aparte kranen waarvan één voor kokend water) en andere modellen die elk in verschillende kleuren en afwerkingen komen. Daarnaast hebben de waterreservoirs verschillende groottes waardoor u voor de capaciteit kan kiezen die bij u past.
Koel, bruisend en gefilterd water kan u toevoegen door de Quooker-kraan te combineren met een CUBE, een gekoeldwaterreservoir dat naast het kokendwaterreservoir wordt geplaatst. Een Hollow Fiber en Active Carbon-filter in de CUBE zuiveren het kraantjeswater van aanwezige bacteriën en verbeteren zo de smaak en de geur. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder of koolzuurfles waarmee u zo’n 60 liter koud bruiswater uit de kraan kan tappen voor de fles moet vervangen worden, wat duurzamer en goedkoper is dan flessenwater. De koolstoffilter die het water zuivert gaat ongeveer een jaar mee en de kraan geeft zelf aan wanneer die aan vervanging toe is.

Beter voor het milieu en de portemonnee

Hoewel Quooker een luxueus en modern imago heeft, zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zeker even belangrijk voor het merk. Met de aanschaf van een kokendwaterkraan bespaart een huishouden namelijk veel energie en water. Zo heeft het geïsoleerde kokendwaterreservoir slechts 10 watt nodig om het water op een temperatuur van 108 ℃ te bewaren. Ter vergelijking verbruikt een spaarlamp 11 watt en een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Gebruikt u meerdere keren per dag een waterkoker? Dan scoort de Quooker-kraan ook daar beter qua energieverbruik. Doordat het kokend water meteen uit de kraan komt, wordt er trouwens minder water verspild dan bij een pot die met te veel water op het vuur opwarmt of een waterkoker die altijd restjes bevat. Met een COMBI-reservoir, dat naast kokend ook warm water levert, kan u zelfs extra energie besparen. Het is de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken in de wereld en draagt daardoor energielabel A.

Een gevarieerd gebruik

Thee zetten, pasta koken, groenten blancheren, noedels bereiden of een vette ovenschaal in kokend water zetten: de gebruiksmogelijkheden van de Quooker zijn eindeloos. En wie de CUBE aan zijn Quooker-kraan koppelt kan zelfs nog meer, zoals snel een flesje bruiswater vullen voor onderweg. Ook bespaart de Quooker u tijd. Schakelen tussen de verschillende standen gebeurt onmiddellijk. Wachten op kokend of koud en bruisend water hoeft dus niet meer.

Ruimtebesparend én esthetisch

Kranen zijn in vele keukens niet bepaald pronkstukken. Een Quooker-kraan kiest er echter voor om dat wel te zijn. Naast de voordelen die met de kraan gepaard gaan, komen de verschillende gebogen of rechthoekige modellen in aantrekkelijke kleuren en materialen. Glanzend goud of liever mat en zwart: elke Quooker-kraan is gegarandeerd een eyecatcher. En terwijl de kraan er niet enkel goed uitziet, bespaart ze ook ruimte. Doordat het ruime waterreservoir zich uit het zicht bevindt, is er een verschil met een grote waterkoker. Een extra pluspunt in een minimalistische keuken.

Veiligheid komt eerst 

Het is misschien ieders grootste angst: de kraan opendraaien en per ongeluk kokend water op de handen krijgen. Met een paar maatregelen stelt Quooker uw veiligheid echter voorop. Allereerst is de bedieningsknop kindveilig. Wees dus niet bang dat uw kleinsten zich plots zelf van de kraan zouden kunnen bedienen. Ook is de hele uitloop van de kraan geïsoleerd waardoor u zich dus nooit kan verbranden. As er kokend water getapt wordt, brandt er een lampje. Zich vergissen van stand wordt zo dus voorkomen. Doordat de waterstraal steeds druppelvormig is en niet massief, worden erge brandwonden trouwens vermeden. Tot slot heeft een Quooker-kraan nog een groot voordeel in vergelijking met een waterkoker of pan: u kan hem niet omstoten of laten vallen.

Iets voor uw keuken? 

Omdat de Quooker-kraan in zoveel modellen en combinaties bestaat, helpen wij u graag om de juiste te kiezen voor uw woning, net zoals we dat al bij veel van onze klanten deden (zie bijvoorbeeld deze statige notariswoning in Nazareth). Kom dus gerust langs in een van onze toonzalen in Deerlijk of Gent of maak snel een afspraak online. Wij helpen u met plezier uw droomkeuken vorm te geven.