We werken bij voorkeur op afspraak. U kan deze makkelijk zelf inboeken via deze link

Een kijkje in het atelier van SuperChic

Al meer dan 60 jaar is SuperChic gespecialiseerd in keukens en interieurs op maat. Tot op vandaag creëren we elk project volledig zelf in ons atelier in Deerlijk. Ons team bestaat uit 25 ervaren collega’s, maar er is veel kans dat u enkel onze interieurarchitecten en plaatsers ontmoet. Graag laten we u daarom kennismaken met onze medewerkers die écht lokaal vakmanschap vertegenwoordigen. Hoewel ze tegenwoordig gesteund worden door zeer precieze machines, is het hun passie, handigheid en technische kennis die van elke SuperChic-keuken het unieke hart van uw woning maakt. Kijk eens mee in ons atelier en volg het hele productieproces van een kwaliteitsvolle keuken op maat.

De weg van onze maatwerkkeukens

Elk ontwerp dat wij maken start natuurlijk bij de verkoop. Onze interieurarchitecten Geert, Jean-Louis, Jonas en Mie tekenen elk project perfect uit naar uw wens. Gezien we alles zelf produceren bent u niet gebonden aan een vaste catalogus, modules of afmetingen. Tijdens een afspraak in onze toonzalen in Deerlijk of Gent denken onze interieurontwerpers voor u en met u mee.

Nadat u volledig tevreden bent over het grondplan, de gekozen kleuren en materialen, kan SuperChic tot de volgende stap overgaan. We voeren een opmeting uit bij u thuis, waarna de order wordt doorgegeven aan onze technisch tekenaar Bernard. Die zet uw plannen om tot concrete instructies voor onze werkplaats. Het productieproces gaat van start, en dat begint al met het verzamelen van de beste materialen.

In ons platenmagazijn houden we een grote verzameling van al onze grondstoffen zoals massief hout, spaanderplaat voor de keukenkasten en MDF-plaat waar onder meer gelakte kastdeuren van gemaakt kunnen worden. Voor de sokkels waar de keukenkasten op steunen gebruiken we steeds waterwerende platen. Hoewel platen al een melamine- of kunststofafwerking kunnen bevatten, hebben we ook ruwe platen die we zelf verlijmen met een specifieke kleur op aanvraag.

Een dag in het atelier start vroeg: om 7 uur ‘s ochtends zijn onze medewerkers al druk in de weer om uw droomproject vorm te geven. Communication is key voor hen. Elke stap van de productie gaat namelijk vooraf aan een andere en zonder de ene functie zou de volgende collega niet verder kunnen.

Aan de hand van het zaagplan van onze technisch tekenaar komt elke grote plaat op de opdeelzaag terecht, waar ze verzaagd wordt tot de benodigde stukken om kasten mee te maken. Mathieu, onze operator van de opdeelzaag, krijgt daarbij hulp van een zeer precieze machine die is ingesteld aan de hand van een computerprogramma.

De op maat gezaagde platen, krijgen dankzij Emilie, onze afkantster, een passende rand aan de kantafplakmachine. Het door de klant gekozen materiaal wordt aan de plaat bevestigd met een sterke 2-componentenlijm.

Vervolgens komen de stukken bij onze CNC-bewerker Angelino terecht. Zo’n CNC-machine zorgt ervoor dat elk onderdeel de juiste boringen krijgt om de deugels in te verlijmen en scharnieren in te plaatsen. De CNC werkt met een extreem nauwkeurig computerprogramma en voert zijn bewerkingen uit met een accuraatheid tot 0.2 millimeter. 

Die nauwkeurigheid zorgt voor een goed uitgewerkt geheel. Stel bijvoorbeeld dat we 5 keukenkasten maken die allemaal een millimeter te breed zouden zijn. Niet zo erg, denkt u misschien. Maar van zodra dat men ze tegen elkaar plaatst, zou uw zelf gekozen werkblad uit natuursteen al een halve centimeter te kort zijn. Dankzij de CNC is dat gelukkig niet de zaak.

Nadat verlijmer Jan met de deugels van de geboorde stukken een geheel van heeft gemaakt, wordt de kast in de corpuspers geplaatst die alles stevig samenperst. Ook de achterkant wordt met tand en groef in de kast bevestigd: daarvoor gebruiken we steeds een spaanderplaat van 8 millimeter dik. Twee belangrijke kwaliteitseigenschappen die onze kasten superieur maken naar kwaliteit toe.

SuperCh_Bedrijfsreportage_070

Fijne afwerkingen die te maken hebben met massief hout en fineer, zowel voor keukens als andere projecten, worden gerealiseerd door meestergast Patrick en zijn collega meubelmaker Bart, die beiden meer dan 30 jaar ervaring hebben met schrijn- en laminaatwerk. 

Fijn weetje: Patrick is zo bekwaam in zijn werk dat hij een halve millimeter kan meten met het blote oog. Hij is dan ook de uitgelezen man om atelierverantwoordelijke te zijn. 

Die zorgt ervoor dat alles bij zijn collega’s vlot verloopt. Iedere medewerker krijgt zo zijn afzonderlijke agenda van wat er voor hem op het programma staat. Met al hun vragen over een project en het bijhorende productieproces kunnen ze bij Patrick terecht.

Afhankelijk van hoe de klant de afwerking van zijn keuken ziet, passeren de deurtjes langs de spuitcabine, waar oppervlaktechnieker Carl er lakwerk, vernis, beits of structuurlak op toepast. Meer hierover in onze blogpost over afwerking via deze link.

Elke kast vindt tot slot zijn weg naar afwerker Geert die beslag plaatst aan de kasten en de eindassemblage doet. Dat laatste is een algemene noemer voor afwerkingen zoals scharnieren, ladegeleiders en vuilbakhouders. 

SuperCh_Bedrijfsreportage_151

Als finale schakel in de productie is de afwerker degene die verantwoordelijk is voor wat de klant te zien krijgt. Daarbij is het handig dat Geert voor zijn huidige functie zelf nog 12 jaar plaatser is geweest bij SuperChic.

De afgewerkte keuken wordt door onze plaatsers bij u thuis gemonteerd en dat afhankelijk van de grootte van uw keuken in 3 tot 5 werkdagen tijd. Daarna rest u slechts een iets te doen: uw nieuwe keuken uittesten!

SuperChics vakmanschap in levenden lijve meemaken?

Ook overtuigd van het kunnen van onze medewerkers? Of bent u enthousiast om ze in het echt aan het werk te zien? Contacteer ons gerust voor een rondleiding door ons atelier of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten om uw droomkeuken vorm te geven. U bent hier steeds welkom.