We werken bij voorkeur op afspraak. U kan deze makkelijk zelf inboeken via deze link

Tandcentrum – De Pinte

Dit totaalproject voor een tandartsenpraktijk in De Pinte kwam tot stand met invloeden uit het hoge noorden. SuperChic ontwierp de wachtruimte, balie, sterilisatieruimte, personeelskeuken en -kleedkamer en poetshoek (waar patiënten hun tanden kunnen poetsen voor ze een afspraak met hun tandarts hebben).

Al bij het binnenkomen worden bezoekers begroet door een rustige Scandinavische stijl. De witte MDF-zitbanken met op maat gemaakte, duurzame kussens worden gescheiden door fijne pilaren uit fineer van het type Chêne Chambertin, wat het geheel open en verwelkomend maakt. Ook aan de poetshoek zijn 2 pilaren voorzien die de lavabo subtiel afschermen van de rest van de wachtzaal.

Voor de stevigheid van de balie werd voor een laminaatstructuur gekozen met dezelfde houtprint als de pilaren. Onder de legplank, die klanten kunnen gebruiken voor hun persoonlijke spullen tijdens het aanmelden, zit een moderne led-lijn. De witte kastenwand achter de balie werd ook uitgevoerd door SuperChic.

In de sterilisatieruimte treffen we een combinatie van gewone hangkasten met voorzieningen voor medische schaaltjes aan. Die schaaltjes en andere beroepsattributen worden gesteriliseerd in de speciale medische vaatwas van Miele. Op maat van deze praktijk werden ook andere speciale snufjes verwerkt in de kasten. Links van de lavabo zit bijvoorbeeld een gat voor een vuilnisbak om vlot afval te kunnen deponeren en in de hangkast boven de spoelbak zit een automatische dispenser voor ontsmettingsmiddel verwerkt om snel en hygiënisch de handen te kunnen steriliseren.

Alle kasten in de sterilisatiekamer zijn greeploos en van wit laminaat, wat past bij de HANEX® solid surface-kunststof waaruit het werkblad bestaat. Dat materiaal leent zich perfect voor medische doeleinden dankzij zijn bacteriebestendige eigenschappen. Tot slot werden led-lijnen aangebracht onder de hangkasten om deze professionele ruimte optimaal te verlichten.