We werken bij voorkeur op afspraak. U kan deze makkelijk zelf inboeken via deze link

Een geslaagd staaltje totaalinterieur door SuperChic

Hoewel u SuperChic misschien vooral met maatwerkkeukens associeert, staan wij ook garant voor het ontwerpen en installeren van kwaliteitsvol totaalinterieur. Badkamers, burelen, dressings en thuisbibliotheken zijn projecten die volledig naar uw wens kunnen worden ontworpen. Omdat wij alles zelf in ons atelier produceren, bent u namelijk niet gebonden aan een vaste catalogus, modules of afmetingen. De mogelijkheden om uw interieur met onze hulp vorm te geven, zijn dus eindeloos.

Om u een beter idee te geven van hoe zo’n integrale service er in de praktijk kan uitzien, laten we u met plezier een kijkje nemen in een Zwevegemse woning die SuperChic aan de start van 2021 onder handen nam. Villa D. is het perfecte voorbeeld van een villa met een stijl die werd doorgetrokken doorheen heel de woning. Het resultaat is een warm en modern totaalinterieur dat op vraag van de klant en architect een minimalistische knipoog kreeg. Door dezelfde materialen en kleuren te hanteren, stralen alle ruimtes eenzelfde harmonie en rust uit.

De maatwerkkeuken en de aangrenzende leefruimte illustreren hoe hetzelfde eikenhout en de kleur schuimwit overal werden toegepast. De keukenkasten zijn greeploos met vlakke fineer fronten. De kastenwand is gemaakt uit MDF-platen die gespoten werden met een structuurlak, wat zich vertaalt in een subtiel reliëf. De witte kleur is exact die van de minimalistische handgrepen, een specifieke vraag van de klant. Om de strakheid van de volledig geïntegreerde kastenwand te doorbreken, werd gekozen voor toevoegingen zoals een houten coffee corner en donkere toestellen van Siemens. Boven de volledige kastenwand loopt een led-straat.

Het keramieken werkblad in de kleur ‘aged clay’ werd in verstek gemaakt en de opstanden zijn versierd met Marokkaanse tegeltjes. Als contrast met de lichte tinten werd voor een zwarte kraan gekozen, wat ook het geval is in de wasplaats en de badkamers. Ook de Novy-dampkap met recirculatie zorgt voor een donker detail. Het keukeneiland getuigt dankzij een speciale lade van een moderne functionaliteit. In die lade werden namelijk stopcontacten en USB-poorten voorzien om kleine elektronische toestellen, zoals een gsm, op te laden.

De keuken en woonkamer zijn op een luchtige manier van elkaar gescheiden door het kookgedeelte langs de kant van de eetplaats te laten overgaan in een hoge buffetkast. Eén volume vertaalt zich zo dus in twee functies, terwijl het de open ruimte met grote doorlopende ramen respecteert. Het onderscheid tussen de ruimtes wordt bekrachtigd door de overgang van de stenen keukenvloer naar het parket van de leefruimte.

Net als in de keuken wordt voor het TV-meubel en de legplanken in het salon fineer gebruikt als frontafwerking. Het spanplafond met led-verlichting dat in deze ruimtes werd geïnstalleerd, wordt trouwens door heel het huis gehanteerd. De eetplaats en het salon bevatten elk een MDF-deur met verdoken scharnieren die toegang geeft tot een technische ruimte.

In de vestiaire en de toiletruimte aan de inkomhal werden roosters geïnstalleerd voor ventilatie. De deur en kast gaan naadloos op in de witte muur. Radiatoren werden zoals elders in de woning in de kasten geïntegreerd. In de wasplaats is de spoelbak verwerkt in een keramisch volume en de wasmand en machines ingewerkt in de hoge kastenwand. Net zoals in andere ruimtes werd hier gekozen voor zwarte accenten, zoals de deurgreep en kraan.

In functie van de ramen werden de lage kasten op perfecte hoogte afgemeten. In de slaapkamer met bureau werd gekozen voor een plafondhoge kastenwand in wit laminaat. Hoewel de bureautafel tussen de lage kasten ook in eikenhout lijkt te zijn gemaakt, gaat het om een laminaat dat de kleur van het hout zo goed mogelijk benadert. 

De stijl en indeling van de op maat gemaakte kasten in de slaapkamers en dressing kwamen tot stand in samenspraak met de klanten. Het witte laminaat met minimalistische greep werd zowel voor de plafondhoge kolomkasten gebruikt als voor de lage ladekasten die perfect werden afgestemd op de ramen. 

In de dressing komen de kasten van verschillende hoogtes samen in de hoeken, wat eenheid creëert en voor extra kastinhoud zorgt. Een led-straat benadrukt dat de kastenwand met spiegel tot aan het spanplafond loopt. 

In de badkamer loopt het tablet met opgeplaatste spoelbakken loodrecht op het bad. Ook hier werd een laminaat toegepast dat lijkt op eiken fineer: zowel duurzaam als waterbestendig. De spiegels werden afgewerkt met een led-strook. Zoals u ziet, ademt de hele woning dezelfde warme en moderne stijl uit.

Nog meer beelden van dit project zien? Of benieuwd naar andere voorbeelden van een geslaagd totaalinterieur? Neem hier een kijkje naar enkele van onze realisaties. En maak gerust vrijblijvend een afspraak om uw droominterieur te bespreken. U bent steeds welkom in onze toonzaal in Deerlijk of Gent.