We werken bij voorkeur op afspraak. U kan deze makkelijk zelf inboeken via deze link

De DGD 7035-drukstoomoven van Miele: de snelste en veiligste manier van koken

Het toppunt van moderniteit uitstralen of liever een rustieke sfeer creëren? Bij keukendesign kan elke weg ingeslagen worden. Ook wanneer het op apparatuur aankomt, is er voor ieder wat wils. Maar hoe u uw keuken ook wilt uitrusten, een stoomoven is altijd een goed idee. Koken met stoom gebeurt veilig, behoudt de textuur, smaak en vitaminen van uw voedsel en is energiezuinig. De DGD 7035 van Miele, de snelste en krachtigste drukstoomoven van het moment, geniet dan ook onze voorkeur als het gaat om vlot eten bereiden. Nog niet klaar om uw traditionele oven te laten gaan? Kom dan dankzij enkele vragen te weten waarom u binnenkort ook zal willen overschakelen naar koken met stoom.

Wat is een drukstoomoven?

In tegenstelling tot een traditionele oven werkt een drukstoomoven natuurlijk met stoom. Het volgt het principe van een snelkookpan: het kookpunt kan dankzij de druk vlug stijgen waardoor eten sneller wordt bereid. Het grote voordeel van een drukstoomoven is dat die rechtstreeks verbonden is met de waterleiding en -afvoer. Het kookproces onderbreken om het waterreservoir aan te vullen, wat het geval is bij een stoomoven zonder druk, is dus niet nodig.

Welke voordelen heeft koken met stoom?

Stoomkookgerechten zijn over het algemeen smaakvoller dan eten dat uit traditionele ovens komt. Maar dat is niet de enige reden om voor koken met stoom te kiezen. Geuren, kleuren en voedingsstoffen blijven beter bewaard en vlees en vis drogen niet uit, maar behouden hun sappige malsheid. Vet zoals olie of boter zijn niet nodig bij het stomen, waardoor u geen extra calorieën toevoegt aan de maaltijd of spatten op uw kleren krijgt.

Voor welke gerechten kan u een stoomoven gebruiken?

Van chocolade smelten tot het steriliseren van inmaakglazen: een drukstoomoven heeft vele trucjes om elke hobbykok te overtuigen van het overschakelen naar koken met stoom. Een drukstoomoven kan trouwens meer dan een traditionele oven. Heeft u uw gasten bijvoorbeeld ooit al een verwarmd vochtig doekje geserveerd voor het eten? Maar wat de drukstoomoven het beste doet, is een volledige maaltijd bereiden in één stoomsessie. Aardappelen, groentjes en een stukje vlees of vis? Een ander keukenapparaat hoeft daar niet voor ingeschakeld te worden. Er zijn talrijke originele recepten die u met een stoomoven kan bereiden, zoals deze heerlijke Spaanse schelpjes met pesto uit de receptengids van Miele.

Waarom is de DGD 7035-drukstoomoven van Miele een aanrader?

Dankzij de ultrasnelle en krachtige druk van PowerSteam is de DGD 7035 de meest efficiënte stoomoven ter wereld. Het staaltje vernuft combineert die snelheid en kracht met veiligheid, gebruiksgemak en design.

Veiligheid staat voorop bij deze oven. Niet alleen heeft hij een betrouwbaar veiligheidssysteem dat kinderen belet om de oven te openen, maar op het einde van elk kookprogramma reduceert de oven ook de stoom door de deur automatisch op een kier te zetten. Zo kan de stoom traag ontsnappen en krijgt u geen wolk van warme lucht in uw gezicht bij het openen. En wanneer u ooit zou vergeten dat de oven nog aanstaat, schakelt die uit veiligheid vanzelf uit. 

De DGD 7035 blinkt ook uit in gebruiksgemak. Met een volume van 38 liter, goed om een volledige kip of zelfs kalkoen in te stomen, zou u denken dat het toestel veel schoonmaak vereist. De drukstoomoven is echter roestvrij en van kalkafzetting is er geen sprake. Het nodige onderhoud gaat dus snel en gemakkelijk, net als het koken zelf. Of u nu een eenpersoonsportie wilt maken of eten voor het hele gezin moet voorzien: de bereidingstijd is voor elk gewicht gelijk. U bent dus geen tijd kwijt met wegen en berekenen. Ook worden gerechten gaar zoals gepland: aan het einde van elk kookproces wordt de ovenruimte namelijk gekoeld om doorkoken te vermijden.

De snelste drukstoomoven van het moment is trouwens praktisch in design. Doordat het model kan worden ingebouwd in nissen van zowel 38 als 45 cm, past het in elke keuken. Onder het toestel is ruimte voorzien om ovenschalen die tijdens een kooksessie niet worden gebruikt, weg te steken onder de automatisch intrekbare ovenplaat.

Schakelt u binnenkort ook over op een drukstoomoven?

Hoe uw droomkeuken er ook uitziet, de juiste toestellen kiezen voor uw kookrituelen is cruciaal. En volgens SuperChic staat een drukstoomoven nooit slecht in een moderne keuken. De voordelen zijn eindeloos en de betrouwbare en snelle DGD 7035 van Miele laat dat als geen ander model zien. Meer weten over koken met stoom of over deze specifieke oven? Kom langs in onze toonzaal in Gent of Deerlijk en we beantwoorden graag uw vragen.